Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Το Handpeak μέσα από τα μάτια μου...

Ο στόχος να δημιουργήσω ένα καλλιτεχνικό τυπογραφείο για pop-up τέθηκε δειλά-δειλά πριν χρόνια, όταν ήμουν φοιτήτρια και ετοίμαζα τη διάλεξη και τη διπλωματική μου πάνω σε αυτήν την τέχνη. Κατάφερα, τελικά, να ανοίξω το τυπογραφείο μου τον Μάρτιο του 2015. Λίγους μήνες μετά, παρακολουθώντας τις δράσεις του Handpeak, αποφάσισα ότι έπρεπε να γνωρίσω τους ανθρώπους του από κοντά. Προς έκπληξή μου, με γνώριζαν ήδη και σκόπευαν να έρθουν σε επαφή μαζί μου, αλλά τους πρόλαβα!

Κάπου εκεί, λοιπόν, αρχίζει μια υπέροχη ιστορία… Την πρώτη φορά που συμμετείχα σε μια περιήγηση του Handpeak δυσκολεύτηκα αρκετά και μάλλον δεν τα πήγα πολύ καλά… Αλλά τη δεύτερη φορά, όταν επισκέφτηκε τον χώρο μου ένα γκρουπ Σουηδών, το αποτέλεσμα ήταν πολύ ευχάριστο: στο τέλος της παρουσίασής μου όλοι με χειροκρότησαν! Και όχι μόνο αυτό… πολλοί αγόρασαν αναμνηστικά!

Λίγες ημέρες αργότερα, χάρη στο Handpeak, είχα μια επαγγελματική πρόταση-πρόκληση! Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους μου πρότεινε να δημιουργήσω ένα έντυπο σε pop-up με θέμα το Βυζαντινό Μουσείο Χαλκιδικής που βρίσκεται στα Νέα Φλογητά. Έχοντας στη διάθεσή μου οπτικό υλικό και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, χρειάστηκα 26 ώρες, για να ολοκληρώσω τη μακέτα... Όμως, ένα όνειρο, η κατασκευή ενός μουσείου σε pop-up, εκπληρώθηκε!

Η συνεργασία μου με το Handpeak μετρούσε μόλις δυο μήνες, όταν χτύπησε το τηλέφωνο και μια γλυκύτατη κυρία με καλούσε σε ραντεβού, με σκοπό να δημιουργήσω τη χριστουγεννιάτικη κάρτα της Εταιρείας «SYMVOLI Conference & Cultural Management». Οι υπεύθυνοι της εταιρείας γνώρισαν τη δουλειά μου από το Handpeak, βλέποντας το έντυπο που έφτιαξα για το Μουσείο! Παρόλο που είχα στη διάθεσή μου μόνο δυο βδομάδες, τα κατάφερα! Ένα όμορφο αποτέλεσμα, μια υπέροχη συνεργασία και οι ευχές τους έφτασαν έγκαιρα!

Σχεδόν κάθε βδομάδα έρχεται στο τυπογραφείο μου ένας νέος πελάτης, ο οποίος με έμαθε από το Handpeak. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι η στήριξη που έχω από τους πρωταγωνιστές αυτής της ομάδας, τον Σπύρο Τσαφαρά και τον Πάνο Ρεμούνδο, είναι πολύπλευρη. Στα χρόνια που ζούμε, στη χώρα της καρδιάς μας, εμείς οι νέοι δημιουργοί, οι δημιουργοί της κρίσης, έχουμε ανάγκη τα χαμόγελα τους, όταν έρχονται οι λογαριασμοί, έχουμε ανάγκη την ευγένεια και την παιδεία τους, όταν γύρω σου αυτά λιγοστεύουν αισθητά, έχουμε ανάγκη τις ιδέες τους για καινούρια ξεκινήματα, όταν αρχίζει ο φόβος για το αύριο να εμποδίζει την δημιουργικότητα σου. Ακόμα και ένας καφές μαζί τους σου αλλάζει την διάθεση!


Αυτό είναι το Handpeak… Αναπόσπαστο πλέον κομμάτι αυτής της πόλης, στήριγμα του κάθε δημιουργού…

Περισσότερες πληροφορίες για το Handpeak θα βρείτε στην ιστοσελίδα τους www.handpeak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου